در این پست از سایت اِمیک, مدار یک گیرنده مادون قرمز (IR) قرار داده شده است. در پست قبلی نیز مدار یک فرستنده مادون قرمز قرار داده شد که ان مدار در محدوده فرکانسی مدار زیر کار می کند و می توانید در کنار مدار زیر و برای تست مدار گیرنده زیر از ان استفاده کنید. در ادامه مدار گیرنده مادون قرمز را مشاهده می کنید:
همانطور که مشاهده می کنید مدار بالا بسیار ساده می باشد و از قطعات کم و ارزان قیمتی تشکیل شده است. در مدار بالا از سنسور گیرنده مادون قرمز TSOP4838 استفاده شده است که فرکانس حامل این سنسور 38KHz می باشد, بنابراین فرکانس کاری مدار گیرنده بالا 38 کیلو هرتز است.
عملکرد مدار بالا به این صورت می باشد که هر زمانی که سنسور گیرنده مادون قرمز سیگنالی با فرکانس 38 کیلو هرتز از فرستنده دریافت کرد, LED شروع به چشمک زدن می کند. بنابراین چشمک زدن LED به معنای دریافت سیگنال فرستنده توسط مدار گیرنده بالا می باشد. یک PCB مناسب نیز برای مدار بالا طراحی شده که از انتهای مطلب قابل تهیه است.
لیست قطعات:
- مقاومت R1=4.7K اهم
- مقاومت R2=1K اهم
- خازن الکترولیت C1=33uF/25V
- ترانزیستور Q1=2N2222
- سنسور گیرنده مادون قرمز TSOP4838 یا مشابه
- ال ای دی 5 میلیمتر (LED)
- ترمینال پیچی 2 پین برای اتصال باتری (B1)
نظر یادتون نره…
سلام میشه به این مدار یک مصرف کننده وصل کرد . مثلا یک آرمیچر
سلام میشه با استفاده از مدار یک ارمیچر را کنترول کرد اگه میشه راه نمایی کنید
با سلام .ببخشید این نقشه مدار گیرنده شما وقتی به برق برسه ال ای دی دائم روشن میمونه ! چطور چشمک میزنه؟!
سلام, با قطع و وصل شدن ترانزیستور LED روشن و خاموش می شود.
برادر این آبیه که مثل رله هستش !!! شکل ترمینال در بانک قطعات که هست چرا شما این مدلی رو میزنید ، همش فکر میکنیم رله است.
ترمینال هست. B1 هم که کنارش نوشته شده ولی درست می گید شبیه رله هم هست. اگر یک شکل دیگه برای ترمینال پیدا کردم استفاده می کنم
سلام مهندس میشه به جای ال ای دی از رله اسفاده کرد؟ اگر میشه چطوری باید ببندیمش .؟ممنون🙄
سلام, از اونجایی که خروجی بصورت دائم روشن نیست نمیشه بصورت مستقیم رله متصل کنید. می تونید به وسیله یک تریستور رله را به خروجی مدار متصل کنید
دقیق چی رو به چی وصل کنم
این پست را بررسی کنید