در این پست از سایت اِمیک, نحوه ساخت مدار یک الارم هشدار دهنده با استفاده از ای سی 555 و چند قطعه دیگر که تمام این قطعات به راحتی و با هزینه مناسب قابل تهیه هستند را اموزش خواهیم داد. ممکن است به دلایل مختلفی مانند ورود سارق یا هر ورود غیرمجازی لازم باشد یک آژیر خطر یا آژیر هشدار دهنده را فعال کنیم یا در شرایط دیگری مانند اتش سوزی یا نشت گاز و… نیز لازم است که یک آژیر هشدار دهنده فعال شود که برای چنین مواقعی می توانید این مدار الارم هشدار دهنده ساده و کاربردی را بسازید و استفاده کنید. در واقع با این مدار می توانید یک الارم را در صورت بروز هرگونه شرایط اضطراری فعال کنید. در ادامه شماتیک این مدار جالب را مشاهده می کنید:
شماتیک این مدار را در بالا مشاهده می کند که از قطعات کم و ارزان قیمتی تشکیل شده است. این مدار کاملا عملی و تست شده می باشد. همانطور که مشاهده می کنید, این مدار هیچگونه ولومی برای تنظیم صدای اژیر خروجی ندارد و این موضوع بخاطر این می باشد که المان های مدار به گونه ای تنظیم شده اند که صدای اژیر خروجی در بهترین و قوی ترین حالت خود باشد و نیاز به تنظیم کردن ان نیست, بنابراین استفاده و کار با مدار بالا بسیار ساده می باشد.
عملکرد مدار بالا به این صورت می باشد که در زمانی که کلید (BUTTON) قطع است و فشار داده نشده است, مدار غیرفعال می باشد و هیچگونه صدای اژیر هشدار دهنده ای پخش نخواهد شد.
زمانی که کلید را وصل می کنیم (فشار می دهیم) ای سی 555 فعال می شود. ای سی 555 در مدار بالا به صورت مولتی ویبراتور آستابل بسته شده است که در نتیجه شروع به تولید پالس در خروجی خود می کند. فرکانس پالس های تولید شده, توسط مقدار سه قطعه R2, R3 و خازن C2 مشخص می شود. در صورتی که مقدار این سه قطعه را در فرمول مربوط به ای سی 555 در مد آستابل قرار دهیم مقادیر زیر را بدست می اوریم.
فرکانس کاری ای سی 555 برابر با حدود 1 هرتز است. که این به معنی ان است که هر دوره تناوب موج خروجی برابر با حدود 1 ثانیه است. بعد از بررسی مدت زمان ON و OFF این مدار متوجه می شویم که از حدود 1 ثانیه دوره تناوب ما, زمان ON بودن (مثبت بودن) خروجی برابر 0.845 ثانیه و زمان OFF بودن (صفر بودن) خروجی برابر 0.152 ثانیه می باشد. همانطور که گفته شد تمام این مقادیر با توجه به مقدار سه عنصر R2, R3 و خازن C2 تعیین می شود.
همانطور که گفته شد بعد از فشار دادن کلید, ای سی 555 و در نتیجه مدار فعال شده و بازر شروع به ایجاد صدای الارم (آژیر) هشدار دهنده می کند. تغذیه این مدار 9 ولت DC می باشد که می توانید از یک باتری کتابی 9 ولت یا منبع تغذیه 9 ولت برای ان استفاده کنید. یک PCB مناسب نیز برای مدار بالا طراحی شده که از انتهای مطلب قابل تهیه است.
لیست قطعات:
- مقاومت R1=1K اهم
- مقاومت R2=100K اهم
- مقاومت R3=22K اهم
- خازن عدسی C1=10pF
- خازن الکترولیت C2=10uF/25V
- ای سی U1=NE555 به همراه سوکت مناسب
- بازر کوچک 9 ولت (BUZ1)
- ترمینال پیچی 2 پین برای اتصال تغذیه به مدار (B1)
- کلید فشاری (BUTTON)
فایل PCB طراحی شده برای مدار آلارم هشدار دهنده را می توانید از طریق دکمه زیر پرداخت و دانلود کنید.
» پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
- فایل پروتئوس شامل: فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار پروتئوس, مناسب ساخت PCB به روش اتو به همراه راهنمای ساخت PCB
- فایل آلتیوم شامل: فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار آلتیوم (ﭘﺮوﺗﻞ) آماده ارائه به شرکت های چاپ PCB
✓ تضمین کیفیت PCB ✓ طراحی یک لایه PCB ✓ طراحی شده بر اساس قطعات موجود در بازار ایران
نظر یادتون نره…