در این پست از سایت اِمیک, با رگولاتور ولتاژ منفی LM337 بطور خلاصه اشنا خواهید شد و از انتهای مطلب می توانید دیتاشیت این قطعه را دانلود کنید. ای سی LM337 یک رگولاتور ولتاژ منفی قابل تنظیم است که ولتاژ خروجی ان از 1.25- ولت تا 37- ولت قابل تنظیم است و ماکزیمم جریان خروجی ان نیز 1.5 امپر می باشد. این قطعه فقط نیاز به دو مقاومت خارجی برای تنظیم ولتاژ خروجی و یک خازن در خروجی برای جبران سازی فرکانسی دارد. در تصویر زیر شکل ظاهری رگولاتور LM337 را مشاهده می کنید (پکیج To-220) :
همانطور که مشاهده می کنید این قطعه دارای 3 پایه می باشد که در ادامه با این پایه ها بیشتر اشنا می شویم. در زیر ترتیب پایه های رگولاتور LM337 را مشاهده می کنید:
- پایه 1: پایه (Adjust) برای تنظیم ولتاژ خروجی می باشد
- پایه 2: ولتاژ ورودی را به این پایه می دهیم
- پایه 3: ولتاژ خروجی یا به عبارت دیگر ولتاژ رگوله شده ای که توسط پایه 1 یا Adjust تنظیم شده را می توانید از این پایه دریافت کنید
مشخصات رگولاتور LM337 :
- ولتاژ خروجی را می توان از 1.25- ولت تا 37- ولت تنظیم کرد
- جریان خروجی 1.5 امپر
- رگولاسیون خط 0.01 درصد
- رگولاسیون بار 0.3 درصد
- دارای محدود کننده جریان داخلی
- دارای خاموش کننده حرارتی
- دمای کاری از 0 تا 125+ درجه سانتی گراد
- در پکیج های To-220, SOT223, TO263 موجود است
- و…
در زیر یک مدار بسیار ساده برای استفاده و راه اندازی ای سی رگولاتور ولتاژ منفی LM337 را مشاهده می کند:
در مدار بالا ولتاژ خروجی با تغییر مقدار مقاومت های R1 و R2 قابل تنظیم است. فرمول محاسبه ولتاژ خروجی این رگولاتور به ازای مقادیر مختلف مقاومت های R1 و R2 به صورت زیر است:
1 |
VOUT = - 1.25 × (1 + (R2/R1)) |
به عنوان مثال اگر مقدار مقاومت R1 را 240 اهم قرار دهیم و مقدار مقاومت R2 را 1 کیلو اهم, مقدار ولتاژ خروجی طبق فرمول بالا برابر با حدود 6.2 ولت خواهد بود. در صورتی که می خواهید مدار بالا را به صورت عملی ببندید و تست کنید می توانید مقدار خازن C2 را 1 میکرو فاراد و خازن C1 را 0.1 میکرو فاراد قرار دهید. معمولا به جای مقاومت R2 یک پتانسیومتر یا ولوم قرار می دهند تا با تغییر ولوم بتوانند ولتاژ خروجی را تغییر دهند.
یکی از مهم ترین کاربردهای رگولاتور LM337 در ساخت منبع تغذیه می باشد, معمولا از ای سی رگولاتور منفی LM337 به همراه ای سی رگولاتور مثبت LM317 برای ساخت منبع تغذیه دوبل استفاده می شود. یک نمونه از این مدار را می توانید در اینجا مشاهده کنید.
در این پست بطور خلاصه با رگولاتور ولتاژ LM337 اشنا شدیم, برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید دیتاشیت ان را از طریق لینک زیر دانلود کنید.
دیتاشیت رگولاتور LM337 (انگلیسی)
نظر یادتون نره…
من با چند ساعت اموزش نتونستم اینئ متوجه بشم ولی با این چند کلمه اوکی شدم سایت با ارزشی دارید ممنون اگه امکانش هست در مورد قطعات و بردهای پی ال سی هم اطلاعات بگذارید موفق باشید
سلام
واقعا بسیار عالی و کاربردی
من همه نوشته های شما رو میخونم و لذت میبرم.
سریع ساده و کاربردی به همراه منبع اطلاعات
عالی هستی 🌹