جمعه, آبان 11, 1403
ادامه منو
    خانهآموزشمطالب آموزشیآموزش تغییر ولتاژ خروجی رگولاتورهای سری 78xx

    آموزش تغییر ولتاژ خروجی رگولاتورهای سری 78xx

    در این پست از سایت اِمیک, نحوه تغییر یا به عبارتی دیگر نحوه افزایش ولتاژ خروجی رگولاتورهای ولتاژ سری 78xx مانند 7805 , 7806 , 7809 , 7812 و… را با استفاده از اضافه کردن دیود به آنها یاد خواهیم گرفت.

    رگولاتورهای ولتاژ سری 78xx بسیار معروف می باشند و در مدارات و پروژه های زیادی از انها استفاده می شود. قبلا نیز در پستی با عنوان “آشنایی با رگولاتورهای ولتاژ سری 78xx و 79xx” با این نوع از رگولاتورهای ولتاژ اشنا شدیم. همانطور که می دانید ولتاژ خروجی این رگولاتورها ثابت می باشد, یعنی به عنوان مثال رگولاتور 7812 دارای ولتاژ خروجی ثابت 12 ولت است و در حالت عادی نمی شود ولتاژ خروجی ان را تغییر داد. اما روش هایی برای تغییر ولتاژ خروجی این رگولاتورها وجود دارد که ما در این پست با اضافه کردن دیود به این رگولاتورها ولتاژ خروجی انها را به دلخواه تغییر می دهیم.

    در این روش ما با توجه به ولتاژی که در خروجی رگولاتور نیاز داریم, باید تعدادی دیود بین پایه وسط یا زمین (Ground) ای سی رگولاتور و زمین مدار قرار دهیم. به مدار زیر دقت کنید:

    change-7805-Voltage-using-Diodes-emic

    ابتدا عملکرد قطعات مدار بالا را توضیح می دهم. وظیفه ای سی 78xx که مشخص است برای تثبیت ولتاژ خروجی استفاده شده است. خازن های C1 و C2 و C3 برای فیلتر کردن نویز و کاهش نویز ولتاژ خروجی و ثبات ولتاژ خروجی استفاده شده اند. دیود D1 برای محافظت از ای سی رگولاتور در مقابل ولتاژ برگشتی از بار استفاده شده است. در نهایت دیودهای D2 و D3 همان دیودهایی هستند که با استفاده از انها می توانیم ولتاژ خروجی رگولاتور را تغییر دهیم. در ادامه در مورد این دیودها توضیح خواهم داد.

    دیودهای استفاده شده از نوع 1N4007 می باشند. این دیود بسیار معروف و پراستفاده است و قیمت بسیار پایینی دارد. ولتاژ دوسر این دیود در بایاس مستقیم حدود 0.7 ولت است. در مدار بالا دو عدد دیود با پایه زمین (Ground) ای سی سری شده است. همانطور که گفته شد, ولتاژ دو سر هر کدام از این دیودها در بایاس مستقیم برابر با 0.7 ولت است که در مجموع ولتاژ دو سر دیودهای D2 و D3 برابر با 1.4 ولت (0.7+0.7) می باشد. این ولتاژ 1.4 ولت با ولتاژ ای سی رگولاتور 78xx جمع می شوند و ولتاژ خروجی مدار را تشکیل می دهند. مثلا اگر ما در مدار بالا از رگولاتور 7805 استفاده کنیم, ولتاژ خروجی مدار برابر با 6.4 ولت (1.4+5) می باشد. شما می توانید هر تعداد دیود را با پایه وسط یا زمین ای سی سری کنید, مثلا اگر به جای 2 عدد دیود ما 4 عدد دیود سری می کردیم ولتاژ خروجی مدار درصورت استفاده از رگولاتور 7805 برابر با 7.8 ولت (0.7+0.7+0.7+0.7+5) بود.

    در یک مثال دیگر اگر در مدار بالا از رگولاتور 7812 استفاده کنیم و همچنین 3 دیود با پایه وسط یا زمین ای سی رگولاتور سری کنیم, ولتاژ خروجی مدار برابر با 14.1 ولت (0.7+0.7+0.7+12) می باشد. همانطور که می دانید ولتاژ خروجی رگولاتور 7812 در حالت عادی برابر با 12 ولت است که ما با اضافه کردن دیود, مقدار ان را به 14.1 ولت افزایش دادیم.

    به همین روش شما می توانید از رگولاتوری های سری 78xx ولتاژ مورد نظرتان را دریافت کنید. یکی از کاربردهای این روش زمانی می باشد که شما به یک ولتاژ خاص نیاز دارید و نمی توانید رگولاتوری با ان مقدار ولتاژ خروجی پیدا کنید. که شما به راحتی به صورتی که توضیح داده شد, می توانید ولتاژ مورد نظرتان را ایجاد کنید.

     

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    1 نظر

    1. سلام و خسته نباشید . برای تغذیه یک گوشی با منبع تغذیه ۶ ولت نیاز به رگولاتور داشتم که ابتدا میخواستم از ۳۱۷ استفاده کنم ولی بعدش این مطلب رو دیدم . امکانش هست که به یک رگولاتور ۳.۳ ولت که پارت نامبرش در حال حاضر خاطرم نیست یک دیود به همین صورت به گراند اضافه کنم تا ولتاژ از ۳.۳ به حدود ۴ ولت برسه برای تغذیه گوشی ؟ ممنون میشم جواب بدید .

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img