در این پست از سایت اِمیک, نحوه ساخت مدار یک منبع تغذیه با قابلیت کنترل ولتاژ و جریان خروجی اموزش داده شده است. ولتاژ خروجی این منبع تغذیه از 1 ولت تا 28 ولت قابل تنظیم می باشد و جریان خروجی را هم می توان از 0 تا 5 امپر تنظیم کرد, بنابراین ماکزیمم جریان خروجی این مدار منبع تغذیه 5 امپر می باشد.
هر کسی که در زمینه برق و الکترونیک فعالیت می کند, حتما نیاز به یک منبع تغذیه خواهد داشت و از انجایی که مدارات مختلف به ولتاژهای تغذیه مختلفی نیاز دارند مثلا برخی از مدارات با 5 ولت کار می کنند و برخی دیگر با 12 ولت و غیره بهتر است که منبع تغذیه ما متغیر باشد تا بتوانید برای مدارات مختلف از ان استفاده کنید. مدار منبع تغذیه ای که در این پست اموزش ساخت ان قرار داده شده است دارای رنج وسیع ولتاژ خروجی است, شما می توانید ولتاژ خروجی این منبع تغذیه را از حدود 1 ولت تا 28 ولت DC تنظیم کنید.
این مدار منبع تغذیه دارای جریان خروجی بالایی می باشد, همانطور که گفته شد ماکزیمم جریان خروجی این منبع تغذیه 5 امپر می باشد که این میزان جریان خروجی برای اکثر مدارات و پروژه ها کافی است. همچنین شما می توانید جریان خروجی این منبع تغذیه را به وسیله یک ولوم از حدود 0 تا 5 امپر تنظیم کنید. در انتهای مطلب می توانید کلیپ تست عملی این مدار منبع تغذیه را مشاهده کنید.
در طراحی این مدار منبع تغذیه از قطعات نسبتاً ارزان قیمتی استفاده شده و همچنین قطعات استفاده شده, قطعاتی کاملا معمولی هستند که از اکثر فروشگاه های قطعات الکترونیکی به راحتی قابل تهیه هستند. بنابراین با هزینه بسیار مناسب و به راحتی می توانید این مدار منبع تغذیه کاربردی را بسازید.
این مدار منبع تغذیه دارای فن خنک کننده اتوماتیک برای خنک کردن ترانزیستورهای قدرت می باشد. این منبع تغذیه دارای یک سنسور دمای NTC می باشد که دمای ترانزیستورها را دائما اندازه گیری می کند و در صورت داغ شدن ترانزیستورها در جریان بالا, یک فن خنک کننده را به منظور خنک کردن ترانزیستورها روشن می کند.
برای ولتاژ ورودی این منبع تغذیه به دلخواه می توانید از ترانس یا پاورهای سوئیچینگ استفاده کنید. یعنی این مدار قابلیت این را دارد که هم با ترانس و هم با پاور سوئیچینگ کار کند که برای ولتاژ ورودی منبع تغذیه به دلخواه از یکی از انها استفاده می کنید.
یکی دیگر از ویژگی های این مدار منبع تغذیه امکان اتصال ماژول های ولتمتر موجود در بازار برای اندازه گیری و نمایش مقدار ولتاژ خروجی منبع تغذیه است. شما به راحتی می توانید ماژول ولتمتر را به کانکتور مشخص شده در منبع تغذیه متصل کنید تا ولتاژ خروجی را نمایش دهد.
برای این مدار منبع تغذیه یک PCB مناسب نیز طراحی شده که کار را برای ساخت ان راحت تر می کند. این PCB درون فایل دانلودی موجود است. در ادامه یک فایل آموزشی برای ساخت این مدار منبع تغذیه تهیه شده که می توانید از انتهای مطلب ان را دانلود کنید.
- شماتیک کامل مدار منبع تغذیه
- لیست قطعات مدار
- توضیحات کامل مدار به همراه تحلیل مدار
- PCB طراحی شده برای این مدار منبع تغذیه
- و دیگر موارد لازم برای ساخت مدار
کلیپ تست عملی منبع تغذیه :
برای پرداخت و دانلود فایل آموزش ساخت این مدار با قیمت 68000 تومان روی دکمه زیر کلیک کنید.
توجه: برای مدت محدود می توانید این آموزش را با %15 درصد تخفیف به قیمت 57,800 تومان خریداری کنید
- پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل آموزشی مورد نظر خود را دانلود کنید
- همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد
- از صحت ایمیلی که هنگام خرید وارد می کنید, مطمئن شوید
نظر یادتون نره…
سلام ولوم کنترل جریان من کار نمیکنه وقتی که مصرف کننده بهش متصل هست ولوم رو کم و زیاد میکنم هیچ تغییری در عملکرد دیده نمیشه روی ماژول امپر متر که خودم بهش اضافه کردم هم تغییری دیده نمیشه راه حل چیه؟
سلام, مشکل خود را از طریق ایمیل emic1395@gmail.com مطرح کنید تا بهتر بتوانیم شما را راهنمای کنیم.
سلام میشه به مدار امپر متر دیجیتالی وصل کرد
سلام, بله به خروجی منبع تغذیه می توانید متصل کنید.
سلام وخسته نباشیدخدمت شما
خاستم ببینم آیا برد وقطعات این منبع تغذیهرو کامل یعنی بدون ترانس ونمایشگرآمپر داریدکه ارسال کنید؟
واینکه هزینهش چقدمیشه؟
سپاسگزارم
سلام, در حال حاضر خیر
سلام ببخشید محا فظت در برابر اتصال کوتاه هم داره؟
سلام
اتصال کوتاه لحظه ای بله, اگر می خواهید که به طور کامل در برابر اتصال کوتاه ایمن باشد می توانید “مدار محافظ اتصال کوتاه و اضافه جریان” را که قبلا در سایت قرار دادم بسازید و به خروجی منبع تغذیه بالا متصل کنید.
سلام وقت بخیر مرسی از سایت عااااااااااااااااااااااااالی تون
من فایل رو خریدم ولی فایل PCB هست و نرم افزار التیوم دیزاینر رو کامپیوتر من نصب نمیشه و من عکس واضح از PCB میخوام که با اتو درستش کنم و اینکه نقشه خوانی رو بلد نیستم یعنی بلدم ولی یک نقشه رو میتونم بخونم ولی این سه تا نقشه اس سر در نمیارم و فقط از رو عکس PCB میتونم روی برد سوراخ دار اتصالات رو وصل کنم عکس PCB دو رو را میتونید برای من بفرستید تشکر
سلام, از طریق ایمیل emic1395@gmail.com سوال خود را مطرح کنید تا بطور کامل شما را راهنمایی کنیم.
مرسی فایل رو درست کردم حل شد مشکل
میخاستم بدونم در مدار زیر از ترانس چند ولت چند امپری استفاده کردید؟!
و اینکه میخاستم بدونم میشه نمایشگر ولتاژ جریان به مدار اضافه کرد؟!
فن به هیت سینک تو این مدار وصل کردید؟!
ترانس 220 به 24 ولت و با جریان حداکثر 5 امپر
مدار دارای محل برای اتصال ماژول ولتمتر می باشد
بله به هیت سینک باید فن متصل شود
در توضیحات همراه پروژه همه ی این موارد و دیگر نکات کاملا توضیح داده شده است
منبع تغذیه با ولتاژ متغیر 1 تا 28 ولت و جریان متغیر 0 تا 5 آمپر-همین مدار رو نشانگر ولتاژ و جریان که به خود مدار وصل شده باشه اماده کنید تا سفارش بدیم ممنون میشم. *** هر زمان که اماده بود باهام تماس بگیرید ممنون
سلام من این منبع رو ساختم ولی حداکثر بهم 22 ولت میده میشه یه راهنمایی کنید
ممنون
سلام, در ورودی مدار باید از ترانس 24 ولت استفاده کنید تا در خروجی ولتاژ متغیر 28 ولت دریافت کنید. پاسخ کامل تر با ایمیل شما ارسال شد.
سلام. مدار رو ساختم و کار هم می کنه ولی بخش مربوط به پایش دما و راه اندازی اتوماتیک فن خنک کننده ایراد کوچکی دارد. وقتی دما پایین میاید و فن خاموش می شود به یکبار ختم نمی شود و چند بار پیاپی خاموش و روشن محدودی پیش می آید. ظاهرا مقاومت حرارتی بیش از حد حساس است. چطور می شود این ایراد را حل کرد؟ من سر مقاومت را با چسب سلیکون مخصوص لامپ های LED به هیت سینک چسباندم و برای فن هم از یک فن پر سرعت 12 ولت 6*6 Nidec تایوانی استفاده کردم. با تشکر از شما.
سلام, باید پتانسیومتر مربوط به فن را به طور دقیق تنظیم کنید تا قطع و وصل به حداقل برسد. همچنین دمای روشن شدن فن را حدود 50 درجه تنظیم کنید
سلام و عرض ادب
من دقیقا همین مدار رو نیاز دارم ولی با شدت جریان 15 آمپر
لطفا راهنمایی بفرمایید در صورت سفارش مدار باید چه تغییراتی در مدار ایجاد کنم
یه منبع تغذیه سوییچینگ دارم که 24 ولت و 15 آمپر هست و میخوام با این مدار متغیرش کنم
ممنون
سلام, این مدار نمی تواند این میزان جریان خروجی را بدهد. در اینده حتما منبع تغذیه با جریان خروجی بالاتر نیز در سایت قرار خواهم داد.
سلام ببخشید یک سوال دارم ازتون خارج از این مدار
در رابطه با ماژول ولتمتر
من یک مدار ولتمتر طراحی کردم با ۳ عدد ۷قسمتی
میخواستم ببینم میشه همین مدار رو با ۱ سگمنت ۴ تایی ببندم؟
سلام مهندس منبع تغذیه رو ساختم عالی بود ممنون
سلام. من خریدم چند تا سوال دارم…
سلام, لطفا سوالات خودتون را از طریق ایمیل emic1395@gmail.com مطرح کنید
سلام
باید چه تغییراتی در مدار ایجاد کنیم که:
1. آمپر خروجی به 10 آمپر افزایش پیدا کنه
2. ولتاژ از 0.96 به صفر کاهش پیدا کنه
3. جریان هم در مقاومت حداکثری خود به جای 0.33 به 0 کاهش پیدا کنه
اگه این تغییرات در مدار ایجاد بشه عالی میشه
مورد اول زیاد مهم نیست ولی مورد دوم و سوم خیلی مشکل سازه.
ممنون میشم در صورت امکان این تغییرات را در مدار ایجاد کنید. چون می دونم فقط من نیستم که چنین مداری با این مشخصات می خوام
سلام از کدام آی سی استفاده شده؟
سلام میشه همین مدار رو خودتون درست برام بفرستید؟؟؟
سلام, در حال حاضر برد اماده هیچ یک از مدارات و پروژه های سایت را نداریم
سلام ساختم عالی بود برای ازمایشگاه شخصی بسیار مناسب است فقط حتما یک فن به هیت سینک متصل کنید تا ترانزیستورها اسیب نبینن
سلام ایا با تغییر ولوم جریان ولتاژ هم تغییر میکنه یا نه مثلا رو ۵ ولت تنظیم باشه بعد ولوم جریان رو کم و زیاد کنیم ولتاژ روی ۵ ولت میمونه؟ یا مثلا با کم کردن ولوم جریان ولتاژ هم همراش کم میشه؟خواهشا جوب بدین چون میخوام بگیرمش سر همین حیرونم
سلام, در صورتی که بار به خروجی متصل نباشد خیر تغییری نمی کند ولی اگر بار به خروجی متصل باشد بله مانند اکثر منبع تغذیه های ازمایشگاهی تغییر می کند
سلام قربان من مدار و شماتیک و نقشهی این مدار رو خریدم… یه سوالی از خدمتتون دارم، اگه رگولاتور و آیسیهای تقویت جریان رو همگی به یک هیت سینک بزرگ وصل کنم مشکلی برا مدار پیش نمیاد؟(از این جهت که قسمت پشت آی سی ها که به پایه ۲ ترانزیستورا متصله و اگه همه به یک هیت سینک وصل بشن با هم وصل میشن) مرسی
سلام, می توانید از یک هیت سینک مشترک برای ترانزیستورهای تقویت جریان استفاده کنید ولی هیت سینک رگولاتور باید جدا باشد. برای رگولاتور نیازی به استفاده از هیت سینک بزرگ نیست و یک هیت سینک کوچک هم کافی است
سلام برای جریان بالاتر 20 آمپر به بالا مداری دارید
سلام, برای این میزان جریان خروجی بهتره از تغذیه های سوئیچینگ استفاده کنید
سلام تا 7 آمپر ازش جریان خروجی گرفتم عالیه
سلام روی چند ولت ازش 7 آمپر گرفتین؟
سلام ممنون ساختم جواب داد