پروژه AVR راه اندازی کی پد 4 در 4 با LCD کاراکتری

5

در این پست از سایت اِمیک, پروژه راه اندازی کی پد 4 در 4 با استفاده از میکروکنترلر AVR قرار داده شده است. از یک LCD کاراکتری نیز برای نمایش اعداد و حروف استفاده شده است. ابن پروژه بسیار ساده ولی در عین حال بسیار کاربردی است. شما به راحتی می توانید کدهای این پروژه را به کدهای پروژه های دیگر خود که نیاز به کی پد دارند اضافه کنید و به پروژه اصلی خود یک کی پد اضافه کنید.

قبلا اموزش راه اندازی کی پد یا صفحه کلید را در سایت قرار داده بودم ولی در ان پست من برای مثال یک کی پد 3 در 4 را راه اندازی کردم. به همین خاطر تصمیم گرفتم یک پروژه ساده نیز برای راه اندازی کی پد 4 در 4 در سایت قرار دهم. توصیه می کنم که حتما پست “اموزش راه اندازی کی پد” را نیز مطالعه کنید. چون در ان پست مطالب مهمی در مورد کی پد ها و عملکرد و ساختار داخلی انها گفته شده که حتما مطالعه کنید.

در زیر تصویر یک کی پد 4 در 4 فلت را مشاهده می کنید که ترتیب پایه های ان نیز مشخص شده است:

Keypad-4X4-Pin-Diagram

شماتیک پروژه AVR راه اندازی کی پد 4 در 4 با LCD کاراکتری به صورت زیر است:

شماتیک پروژه AVR راه اندازی کی پد 4 در 4 با LCD کاراکتری

همانطور که مشاهده می کنید, ما در این پروژه از میکروکنترلر ATmega16 استفاده کرده ایم. همچنین از یک کی پد 4 در 4 و یک LCD کاراکتری 2 در 16 نیز استفاده شده است.

کی پد به پورت A میکروکنترلر متصل شده است. برای تشخیص پایه های کی پد خود از تصویر اول که ترتیب پایه های کی پد مشخص است استفاده کنید. پایه R4 کی پد به پین 40, پایه R3 به پین 39, پایه R2 به پین 38, پایه R1 به پین 37,پایه C1 به پایه 36,پایه C2 به پین 35,پایه C3 به پین 34 و پایه C4 به پین 33 از میکروکنترلر متصل می شود.

LCD کاراکتری نیز به پورت D میکروکنترلر متصل شده است.  پتانسیومتر RV1 برای تنظیم کنتراست یا میزان روشنایی LCD کاراکتری استفاده شده است.

عملکرد پروژه به این صورت است که ما با فشار دادن هر کدام از کلیدهای کی پد, عدد یا حرف مربوط به ان کلید روی LCD نمایش داده می شود. با فشار دادن کلید ستاره * نیز LCD پاک می شود. در انتهای مطلب می توانید کلیپ تست عملی پروژه را مشاهده کنید.

پروژه AVR راه اندازی کی پد 4 در 4 با LCD کاراکتری

توجه کنید که پایه های تغذیه میکروکنترلر (پایه 10 و 11) را که در شماتیک بالا نیست, فراموش نکنید به تغذیه 5 ولت متصل کنید.

برنامه کدویژن:

در این پروژه فرکانس میکروکنترلر 1 مگاهرتز تنظیم شده است. در زیر برنامه نوشته شده به زبان C و کامپایلر کدویژن را مشاهده می کنید:

توضیحات قسمت های مهم برنامه نوشته شده, اگر سوالی داشتید می توانید در قسمت نظرات مطرح کنید. فایل های کدویژن و شبیه سازی پروتئوس را هم می تونید از انتهای مطلب دانلود کنید.

کلیپ تست عملی پروژه :

 

دانلود فایل ها

پسورد فایل زیپ : www.emic.ir

نظر یادتون نره…

5 دیدگاه‌ها

    • سلام جناب مهندس خیلی عالی و کامل بود تشکر میکنم از زحمات شما . ی سوال برام پیش آمده که اگر بخواهم یک led به تعداد عدد وارد شده در کیپد چشمک بزند چه تغییری باید در برنامه بدم . مثلا عدد ۱۰ وارد کردیم ال ای دی باید ۱۰ بار چشمک بزنه یا هر عدد دیگری . میخوام بدونم عددی که با کیپد وارد میشه چطور در متغیر قرار بدم . ممنونم از راهنماییتان

      • سلام, یک حلقه for ایجاد کن که با توجه به عددی که در کیپد وارد شده, تکرار شود. درون حلقه for نیز پین مورد نظر میکرو را به حالت چشمک زدن خاموش و روشن کن. ایده جالبی است در آینده سعی می کنم این پروژه را در سایت قرار دهم.

  1. سلام. چرا از تایمر کانتر استفاده نکردید برای اسکن صفحه کلید ؟ دلیل خاصی داشته یا فقط همینطوری جهت نمایش از تابع اصلی استفاده کردید ؟ چون خودم معمولا از واحد تایمر کانتر برای اسکن صفحات ماتریسی استفاده میکنم .

ارسال دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید