جمعه, دی 7, 1403
ادامه منو
    خانهمدارهای الکترونیکیمدارهای منبع تغذیهآموزش ساخت مدار منبع تغذیه متغیر 1.2 تا 30 ولت 5 آمپر

    آموزش ساخت مدار منبع تغذیه متغیر 1.2 تا 30 ولت 5 آمپر

    در این پست از سایت اِمیک, آموزش ساخت مدار یک منبع تغذیه متغیر با ولتاژ خروجی قابل تنظیم از 1.2 تا 30 ولت DC و ماکزیمم جریان خروجی 5 آمپر قرار داده شده است. شما با ساخت این منبع تغذیه می تواند از ان برای تأمین ولتاژ مورد نیاز مدارات و پروژه های مختلف استفاده کنید.

    منبع تغذیه یکی از وسایل بسیار پرکاربرد می باشد که هر کسی که در زمینه برق و الکترونیک فعالیت می کند, حتما نیاز به یکی از انها دارد. حتما مشاهده کرده اید که مدارات مختلف نیاز به ولتاژهای تغذیه مختلفی دارند, مثلا برخی از مدارها با ولتاژ 5 ولت کار می کنند برخی دیگر با 12 ولت و یا 9 ولت, 3 ولت و… که اگر بخواهیم برای هر کدام از این مدارات یک باتری یا اداپتور تهیه کنیم, باید هزینه بسیار زیادی پرداخت کنیم. به همین دلیل است که هر کسی که در زمینه الکترونیک فعالیت می کند نیاز به یک منبع تغذیه با ولتاژ خروجی متغیر دارد. مدار منبع تغذیه ای که در این پست اموزش ساخت ان قرار داده شده است دارای رنج وسیع ولتاژ خروجی است, شما می توانید ولتاژ خروجی این منبع تغذیه را از 1.2 ولت تا 30 ولت DC تنظیم کنید. یکی دیگر از ویژگی های این منبع تغذیه, جریان خروجی بالای ان می باشد. این مدار دارای جریان خروجی ماکزیمم 5 امپر است که این میزان جریان خروجی برای اکثر مدارات و پروژه ها کافی است. در انتهای مطلب می توانید کلیپ تست عملی این مدار منبع تغذیه را مشاهده کنید.

    1.2to30V-5A-Variable-Power-Supply-emic

    در طراحی این مدار منبع تغذیه از قطعات نسبتاً ارزان قیمتی استفاده شده و همچنین قطعات استفاده شده, قطعاتی کاملا معمولی هستند که از اکثر فروشگاه های قطعات الکترونیکی به راحتی قابل تهیه هستند. بنابراین با هزینه بسیار مناسب و به راحتی می توانید این مدار منبع تغذیه کاربردی را بسازید. در ادامه یک فایل آموزشی برای ساخت این مدار منبع تغذیه تهیه شده که می توانید از انتهای مطلب ان را دانلود کنید.

    - محتوای فایل آموزشی

    • شماتیک کامل مدار
    • لیست قطعات
    • فایل PDF آموزش ساخت مدار
    • توضیحات کامل مدار به همراه تحلیل مدار
    • PCB مدار
    • فایل های طراحی PCB این مدار در پروتئوس
    • راهنمای ساخت مدار روی برد سوراخدار
    • و دیگر موارد لازم برای ساخت این مدار

     

    کلیپ تست عملی مدار:

     

    - پرداخت و دانلود

    برای پرداخت و دانلود فایل آموزش ساخت این مدار با قیمت 120000 تومان روی دکمه زیر کلیک کنید.

    توجه: برای مدت محدود می توانید این آموزش را با %20 درصد تخفیف به قیمت 96000 تومان خریداری کنید

    • پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل آموزشی مورد نظر خود را دانلود کنید
    • همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد
    • از صحت ایمیلی که هنگام خرید وارد می کنید, مطمئن شوید
    • پسورد فایل زیپ (Zip) دانلودی www.emic.ir می باشد

     

     

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    40 نظرات

    1. یه سوال داشتم :
      یه ترانس سه سر ۳۲ ولت دارم ، اگه از یک سرش استفاده نکنم همون ۲۴ ولت میشه ؟

    2. سلام و تشکر از سایت پر محتوی شما. لطفا نام نرم افزاری کخ با ان PCB های سه بعدی را نمایش میدهید را اعلام فرمائید . با تشکر

    3. سلام ممنون از پاسخ شما یک سوال داشتم من یک ترانسفورماتور سوئیچینگ مال تلویزیون قدیمی تمام ژاپن دارم منتها خواستم ببینم میشه آن را به برق ۲۲۰ ولت شهری متصل کرد از روی مشخصاتی که روی آن نوشته چیزی سر در نیاوردم چیزی که نوشته ETC 12K700A که این هم به سختی و با ذره بین تونستم بخونم چون نوشته هاش بسیار کمرنگ شدن لطفا راهنمایی بفرمائید با تشکر

    4. دروودمهندس وتشکربابت مطالب پرمحتوا وبینهایت عملی وکارسازشما دوست فهیمم،مهندس توزمینه ساخت یونیت کنترل موتورخودرو(ایسیو)فعالیت یاتحقیق داشته اید.ادب حکم میکنه درحضورشما اظهارنظری نکنم ولی خیلی زیادعلاقه به ساخت و برنامه ریزی این مدل یونیت ها دارم.ک چه بسا تولیدوساخت این محصول به دست توانا مهندسین عزیزداخلی از واردات،تحریم و…جلوگیری میکنه،بنده بشکارهستم ازمشهد ومدتهاست در زمینه تعمیرات ایسیو ویونیت های خودرویی، برنامه نویسی میکروکنترلرهای همین رسته (ریمپ تیونیگ) بازنگری جداول، مشغول فعالیتم .خوشحال میشم همکاری مستمرومفیدی درزمینه ساخت نوعی ایسیو ایرانی یانوعی یونیت کنترل کننده موتورخودرو با جنابعالی داشته باشم.البته جسارت کردم حضورتون اگرشماهم علاقمندید من بینهایت مسرور میشم .از این ک وقت گرانبهایتان رو به بررسی خوندن این مطلب گذاشتید سپاس زیاد.
      لذتی بالاتراز ساختن وبه نمایش گذاشتن دستاورد دردنیاوجود ندارد.دررودبرشما

      • سلام, این منبع تغذیه در برابر اتصال کوتاه لحظه ای مقاومت است ولی در مقابل اتصال کوتاه طولانی مدت خیر ممکن است اسیب ببیند. یک مدار محافظ اتصال کوتاه و اضافه جریان طراحی کرده ام و در حال حاضر در حال تست ان در عمل می باشم. پس از اماده شدن مدار در چند روز اینده در سایت منتشر می کنم.

    5. سلام . خسته نباشید . مدار رو بستم خیلی خوب کار میکنه ، فقط یه مشکلی هست .موقعی که لامپ ماشین رو وصل میکنم تو ۱۲ ولت ۲.۵ آمپر میکشه و مقاومت ۱۰ اهمی ۴ وات وصل کردم بشدت داغ میکنه ..ترانزیستور که اصلا گرم نمیشه( البته به هیت سینگ بزرگ نصب کردم ) …
      رگولاتور هم که به هیت سینگ حدودا ۵ در ۵ نصب کردم کمی داغ میشه ..
      میتونم ۱۰ اهم ۱۰ وات نصب کنم؟

      • سلام, با جریان 2.5 امپر حتما باید ترانزیستور مقداری گرم شود. در غیر این صورت جریان از ترانزیستور نمی گذرد و مشکلی وجود دارد. مقاومت 10 اهم نباید داغ شود چون جریان زیادی از ان نمی گذرد. باید بررسی کنید که چه اشتباهی انجام داده اید و همچنین ترانزیستور را تست کنید که سالم باشد.

    6. سلام . وقت بخیر ، ۲ تا سوال داشتم
      ترانس من ۲۴ ولت حدودا ۴ آمپر هست از این استفاده کنم مشکلی نداره؟
      و بجای خازن ۵۰ ولت ۳۳۰۰ میکرو ، اگه ۵۰ ولت ۶۸۰۰ میکرو بندازم مشکلی نداره؟

    7. جالب و خوب بود و احتمالا مثل اکثر منابع تغذیه دستساز درمقابل اتصال کوتاه محافظت کاملی نمیشه؟!! درسته
      ولی ازجهتی هم خیلی خوبه که محافظت کوتاهی داره پس بناچار سازنده وکاربر مجبورمیشه همونطوریکه بزرگترها واساتیدما نیز مرتب عذکر میدادند ،دقت کنید تا باعث … نشوید ، این عزیزان هم دقت زیادی داشته باشند که هم این دقت نهادینه بشه وهم از خسارت احتمالی جلوگیری .
      عزت زیاد ، موفق و موثر باشید . ابراهیمی

      • سلام, به دلیل تغییرات روزانه قیمت قطعات و همچنین وجود قطعات با کیفیت های مختلف نمی شود یک هزینه دقیق و حتی تقریبی برای ساخت این منبع تغذیه گفت ولی طبق بررسی که کردم در این تاریخ هزینه قطعات حدود 50 تا 60 هزار تومان می شود. البته اگر بخواهید از قطعات اورجینال استفاده کنید هزینه مقداری بیشتر می شود.
        ترانس را هم در نظر نگرفتم که بسته به جریان خروجی که نیاز دارید قیمت ها متفاوت است.

          • سلام, در توضیحات همراه مدار گفته شده است. از ترانس دوسر با جریان دلخواه مثلا اگر نیاز به جریان خروجی 2 امپر دارید از ترانس 2 امپر و یا اگر نیاز به جریان خروجی 5 امپر دارید از ترانس 5 امپر استفاده کنید

      • سلام ببخشید میشه فقط مشخصات قطعاتی را که داخل این مدار به کار رفته است را بگید چون تو شهر ما خیلی گرون هستند مثلا جاهایی است که یک دیود و مقاومت معمولی که دونه ای صد تومان هستند دونه ای ۲ هزارتومان هم به مشتری می فروشند اکنون خواستم ببینم قیمت قطعاتی که به کار رفته چقدر می شوند و صرف می کنه این مدار را بسازم یا خیر با تشکر

        • سلام, قطعات استفاده شده در این مدار کاملا معمولی و ارزان قیمت هستند. شما به راحتی می توانید به صورت اینترنتی در هر کجای ایران که هستید قطعات را سفارش دهید.

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img