شنبه, دی 8, 1403
ادامه منو
    خانهمدارهای الکترونیکیمدارهای منبع تغذیهمدار منبع تغذیه 24 ولت بدون ترانس

    مدار منبع تغذیه 24 ولت بدون ترانس

    در این پست از سایت اِمیک, یک مدار بسیار کاربردی و کاملا عملی به نام منبع تغذیه 24 ولت بدون ترانس قرار داده شده است. به این مدار, منبع تغذیه خازنی نیز گفته می شود و دلیل ان این می باشد که در مدار زیر برای کاهش ولتاژ 220 ولت برق شهری از ترانسفورماتور استفاده نشده است و به وسیله یک خازن ولتاژ برق شهری کاهش داده می شود. از مزایای این مدار منبع تغذیه می توان به هزینه, حجم و وزن کمتر نسبت به مدارات منبع تغذیه دارای ترانس اشاره کرد. شماتیک این مدار کاربردی بصورت زیر است :

    24V-power-supply-without-transformer-emic

    این مدار را من قبلا در عمل تست کردم و به خوبی جواب داده است, بنابراین با اطمینان از عملکرد این مدار می توانید اقدام به ساخت ان کنید. همچنین این مدار از قطعات بسیار ارزان قیمتی تشکیل شده است که به راحتی می توانید این قطعات را از فروشگاه های قطعات الکترونیکی تهیه کنید.

    همانطور که گفته شد در این مدار از یک خازن به جای ترانسفورماتور برای کاهش ولتاژ 220 ولت برق شهری استفاده شده است. عملکرد مدار بالا به این صورت است که ولتاژ 220 ولت برق شهری توسط خازن C1 کاهش داده می شود. یک مقاومت 1 مگا اهم نیز برای دشارژ شدن خازن با ان موازی شده است. در ادامه این ولتاژ AC کاهش یافته توسط دیودهای D1 تا D4 یکسوسازی می شود و توسط خازن صافی C2 به ولتاژ DC تبدیل می شود.

    در مدار بالا برای رگوله کردن و تثبیت ولتاژ خروجی روی 24 ولت DC از یک رگولاتور 7824 استفاده شده است. این رگولاتور ولتاژ DC ورودی خود را کاهش می دهد و روی 24 ولت DC ثابت می کند. بنابراین ما می توانیم در خروجی مدار بالا یک ولتاژ 24 ولت DC رگوله شده دریافت کنیم. جریان خروجی این مدار نیز حدود 100 میلی امپر می باشد که جوابگوی تعداد زیادی از مدارات و پروژه ها می باشد.

    نکته : دقت کنید که باید مصرف کننده به خروجی مدار بالا متصل باشد و بعد مدار را به برق 220 ولت متصل کنید. یعنی به عنوان مثال اگر می خواهید یک موتور DC را با این مدار راه اندازی کنید, ابتدا موتور را به خروجی مدار متصل کنید و بعد ورودی مدار را به برق 220 ولت شهری وصل کنید. چون اگر مصرف کننده به خروجی مدار متصل نباشد, تمام جریان خروجی روی مقاومت R4 تلف می شود و این مقاومت پس از مدتی داغ می شود و می سوزد.

    توجه : این مدار ایزوله نمی باشد و در زمان اتصال به برق تمام مدار برق دار شده و در صورت تماس با خطوط مدار احتمال برق گرفتگی وجود دارد. در نتیجه هنگام کار با این مدار تمام نکات ایمنی را رعایت کنید و بهتر است بعد از ساخت مدار ان را درون یک جعبه عایق الکتریکی قرار دهید.

    در صورت داغ شدن رگولاتور 7824 از یک هیت سینک برای ان استفاده کنید. یک PCB مناسب نیز برای مدار بالا طراحی شده که از انتهای مطلب قابل تهیه است.

    P-24V-power-supply-without-transformer-emic

    لیست قطعات :

    • مقاومت   R1=1M اهم 2 وات
    • مقاومت   R2,R3=100Ω اهم 2 وات
    • مقاومت   R4=1K اهم 2 وات
    • خازن پلی استر   C1=1uF/400V
    • خازن الکترولیت   C2=1000uF/50V
    • دیود   D1,D2,D3,D4=1N4007
    • رگولاتور   U1=7824
    •  ال ای دی 5 میلیمتر (LED)

     

    - دانلود PCB

    فایل PCB طراحی شده برای مدار منبع تغذیه 24 ولت بدون ترانس را می توانید از طریق دکمه زیر پرداخت و دانلود کنید.

    » پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

    • فایل پروتئوس شامل: فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار پروتئوس, مناسب ساخت PCB به روش اتو به همراه راهنمای ساخت PCB
    • فایل آلتیوم شامل: فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار آلتیوم (ﭘﺮوﺗﻞ) آماده ارائه به شرکت های چاپ PCB

    تضمین کیفیت PCB               طراحی یک لایه PCB              طراحی شده بر اساس قطعات موجود در بازار ایران

     

     

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    26 نظرات

    1. سلام . من خروجی این مدار را می خواهم برای ورودی مدار منبع تغذیه با ورودی ۲۴ ولت استفاده کنم امکانش هست ؟؟

    2. سلام اگه بخواهیم ولتاژ 0تا24ولت درخروجی داشته باشیم باید پتانسومتر رابه کجای مدار متصل کرد و چند اهم باشه؟

    3. سلام. من شنیدم برای افزایش جریان میشه از ترانزیستور استفاده کرد آیا میشه برای افزایش جریان در مداراتی که بدون ترانس هستن از ترانزیستور استفاده کرده؟ اگه میشه مدارش چطوریه؟

    4. با سلام
      خازن بعد از پل دیود باید زیر ۳۰ ولت باشد چون حداکثر ولتاژ ورودی رگلاتور ۳۰ ولت است

      • سلام, بله میشه ولتاژ خروجی را متغیر کرد ولی معمولا در مدارات منبع تغذیه بدون ترانس ولتاژ خروجی ثابت مورد نیاز است و نه ولتاژ متغیر, اگر نیاز به ولتاژ خروجی 12 ولت دارید می توانید از رگولاتور 7812 در این مدار استفاده کنید یا این مدار را بررسی کنید.

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img