در این پست از سایت اِمیک, با نحوه طراحی و ساخت یک مدار بسیار کاربردی و کاملا عملی و تست شده به نام مدار منبع تغذیه بدون ترانس 12 ولت با جریان خروجی 500 میلی آمپر (0.5 آمپر) آشنا خواهیم شد. همانطور که گفته شد نحوه طراحی این منبع تغذیه نیز توضیح داده شده است. بنابراین شما به راحتی, طبق توضیحات این فایل آموزشی می توانید منبع تغذیه های بدون ترانس مختلف با ولتاژ و جریان خروجی مورد نظر خودتان را طراحی کرده و بسازید.
از مزیت های منبع تغذیه های بدون ترانس نسبت به منبع تغذیه های دارای ترانس می توان به وزن و حجم و البته قیمت کمتر منبع تغذیه های بدون ترانس اشاره کرد. البته منبع تغذیه های بدون ترانس معایبی نیز دارند که از مهم ترین انها می توان به عدم ایزوله بودن ولتاژ خروجی اشاره کرد. در نتیجه هنگام کار با انها باید بسیار دقت کرد.
در منبع تغذیه های بدون ترانس از یک خازن برای کاهش ولتاژ استفاده می شود. مقدار این خازن با توجه به جریان و ولتاژ خروجی مورد نظرمان انتخاب می شود. در این فایل آموزشی نحوه محاسبه و بدست اوردن مقدار این خازن به طور کامل توضیح داده شده است.
این مدار از قطعات معمولی و بسیار ارزان قیمتی تشکیل شده است. این قطعات را به راحتی می توانید از اکثر فروشگاه های قطعات الکترونیکی تهیه کنید. برای این مدار یک PCB مناسب نیز طراحی شده که کار را برای ساخت مدار راحت تر می کند. در انتهای مطلب نیز می توانید کلیپ تست عملی مدار را مشاهده کنید.
همانطور که گفته شد در این فایل آموزشی علاوه بر اینکه نحوه ساخت یک منبع تغذیه بدون ترانس 12 ولت 0.5 آمپر آموزش داده شده است, شما با نحوه طراحی منبع تغذیه های بدون ترانس نیز آشنا خواهید شد و به راحتی می توانید منبع تغذیه بدون ترانس خود را با ولتاژ و جریان خروجی مورد نظرتان طراحی کرده و بسازید.
در ادامه می توانید این فایل آموزشی را که شامل شماتیک مدار منبع تغذیه بدون ترانس 12 ولت 0.5 آمپر به همراه توضیحات کامل ان, PCB طراحی شده برای این مدار, نحوه طراحی منبع تغذیه های بدون ترانس و دیگر موارد لازم است را تهیه و دانلود کنید.
کلیپ تست عملی مدار :
نظر یادتون نره…
سلام
من خرید رو انجام دادم فقط اینکه من میتونم از این مدار واسهatmega8 که ساعت رو روی سگمنت نمایش میده و یه رله رو قطع وصل میکند، استفاده کنم؟
سلام, بله در صورت کاهش خروجی به 5 ولت می توانید. ولی مدارات تغذیه بدون ترانس به دلیل ایزوله نبودن برای استفاده در مدارات میکروکنترلری توصیه نمی شوند.
درود ارادت مهندس، مداری هست که 24 ولت با حداقل جریان نیم آمپر داشته باشیم اون مدار 24ولت 100 میلی آمپر هم دیدم چطور میشه جریان رو افزایش داد؟ سپاس از پاسختون
سلام مهندس ساختم مدار رو و عالی بود pcb که همراش بود رو با اتو خودم ساختم خیلی تمیز در اومد ممنون از این مدار
بزرگوار این مبلغ را که فرمودید
برای اموزش است یا به همراهش قطعات هم ارسال میشود
برای آموزش ساخت می باشد که محتوای فایل آموزشی در توضیحات گفته شده است.
سلام اگه بخواییم یک آمپر خروجی دهد امکانش هست؟
سلام, بله توضیحات همراه مدار را مطالعه کنید.
سلام
میشه 24 ولت 5 امپر خروجی دهد ؟
اصلا چنین چیزی بدون ترانس امکان پذیر هست ؟
سلام, بله امکان پذیر است ولی برای جریان های بالا بهتر است از ترانس استفاده کرد چون بخاطر استفاده از تعداد زیاد خازن حجم مدار زیاد می شود.
سلام مهندس
پستی برای اموزش محاسبه دارید که من بتونم بسازم و این جریانو ازش بگیرم ؟
SALAM
PCB DARE YANA
سلام, بله PCB مدار نیز در فایل دانلودی موجود است.
سلام بنظرم این مدار تا زیر ۱ آمپر خوبه برای بالاتر از ۱ آمپر ترانس بهتره
سلام ولتاژ خروجی قابل افزایش به 24 ولت است ؟
سلام, بله در توضیحات نحوه طراحی و تغییر ولتاژ و جریان خروجی مدار نیز گفته شده است.
با سلام و تشکر من به کمک این آموزش یک لامپ led قوی ساختم که بدون ترانس با برق شهری کار میکنه الان چند روزه که بدون مشکل لامپ کار میکنه خیلی ممنون
سلام
مدار را ساختم جواب داد ممنون بابت این مدار