یکشنبه, آبان 13, 1403
ادامه منو
    خانهمدارهای الکترونیکیمدارهای آمپلی فایرمدار تقویت کننده صوت ( Audio Amplifier )

    مدار تقویت کننده صوت ( Audio Amplifier )

    همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید, پایه 6 آیسی مثبت تغذیه است. ولتاژ مثبت 9 ولت را بر روی این پایه و منفی منبع تغذیه یا باطری را به پایه 4 آیسی اعمال کنید.

    بین پایه های 1و8 خازن 0.1 میکروفاراد را قرار دهید. اگر از خازن الکترولیت استفاده می کنید به این خازن به دقت نگاه کنید, بر روی آن علامت منفی وجود دارد که ان پایه, پایه منفی خازن الکترولیت است. و پایه دیگر پایه مثبت است. پایه منفی خازن را به پایه 8 و پایه مثبت آن را در روی برد بورد به پایه 1 آیسی متصل کنید. پایه 2 ورودی منفی آیسی LM386 است. برای عملکرد بهتر مدار این پایه را با خازن عدسی 47nf به منفی منبع تغذیه وصل کنید. می توانید این پایه را به طور مستقیم نیز به منفی منبع تغذیه وصل کنید.

    پایه 3 آیسی را با یک خازن 0.1 میکرو عدسی به سر وسط پتانسیومتر 10k وصل کنید. پتانسیومترها دارای 3 پایه هستند, یکی از پایه های کناری را به منفی منبع تغذیه و پایه کناری دیگر را با یک خازن 100nf به مقاومت 2.2 کیلو اهم وصل کنید سر دیگر مقاومت 2.2 کیلو اهم را به مثبت منبع تغذیه یا باطری وصل کنید. پایه 7 آیسی را با یک خازن 100nf به منفی منبع تغذیه وصل کنید. در واقع یک سر خازن بر روی برد بورد به پایه 7 و سر دیگر آن به منفی منبع تغذیه متصل باشد.

    پایه 5 خروجی این آیسی است, در واقع همان پایه ای است که سیگنال صوتی تقویت شده بر روی آن قرار دارد. برای حذف ولتاژ dc از سیگنال, پس از عبور از مقاومت 47 اهم در سر راه آن یک خازن 0.1uf قرار می دهیم. این خازن نیز می تواند الکترولیت باشد. در این صورت پایه مثبت آن به همراه مقاومت 12 اهم به سر مثبت بلندگو می رود و پایه منفی این خازن را به همراه منفی بلندگو به منفی باطری یا منبع تغذیه متصل کنید. بین سرهای مثبت و منفی منبع تغذیه بر روی برد یک خازن 220 میکروفاراد قرار دهید. خازنها با این رنج بالا الکترولیت هستند. مراقب باشید که سر مثبت این خازن را به مثبت منبع تغذیه و سر منفی را به منفی منبع تغذیه بر روی برد بورد وصل کنید. تمامی مراحل بالا را نیز می توانید به راحتی بر روی بردهای سوراخ دار مسی نیز پیاده کنید.

    پایه 7 پایه بای پس(bypass) است. در واقع یک مسیر فرعی برای سیگنالهای مزاحمی است که در پایه 5 سوار شده است. این پایه با یک خازن به منفی منبع تغذیه متصل شده است. و باعث می شود صدای مطلوب تری را در بلندگو بشنوید.

    اگر به جای بلندگوی 1 وات از بلندگوهای با وات بالاتر مثلا 3 وات استفاده کنید. آی سی LM386 داغ می شود. به راحتی می توانید این مطلب را خودتان تجربه کنید.

    lm3581

    قطعات مورد نیاز :

    • 2 عدد خازن 100nf
    • 3 عدد خازن 0.1UF
    • 1 عدد خازن 220UF
    • 1 عدد پتانسیومتر (ولوم) 10K
    • منبع تغذیه 9 ولت
    • 1 عدد مقاومت 2.2 کیلو اهم
    • 1 عدد خازن 47nf
    • 1 عدد مقاومت12 اهم
    • 1 عدد آیسی LM386
    • میکروفن خازنی یا کپسول دهنی گوشی تلفن
    • بلندگوی 8 اهم 1 وات

     

    آیسی LM386

    در زیر شکل یک آیسی LM386 و شماتیک داخلی آن را مشاهده می کنید. این آیسی یک آیسی تقویت کننده صدا است. عمل تقویت صدا در آن به صورت داخلی 20 برابر است. این در حالتی است که پایه های 1و 8 آزاد باشند. با قرار دادن مقاومت و خازن بین پایه های 1 و 8 میزان تقویت را تا 200 برابر می توان زیاد کرد. همانطور که در نقشه بالا مشاهده می کنید جهت تقویت بین پایه های 1و 8 خازن 0.1uf قرار داده شده است. اگر اسیلوسکوپ در اختیار داشته باشید، می توانید زمانیکه در کنار میکروفن صحبت می کنید. در سر مثبت بلندگو شکل موج صدای خود را مشاهده کنید, این آیسی حاوی یک عدد آپ امپ است.

    lm386

     lm386

    برای این مدار یک PCB مناسب نیز طراحی شده که از انتهای مطلب قابل تهیه است.

    P-audio-amplifier-emic

     

    - دانلود PCB

    برای پرداخت و دانلود فایل PCB و فایل راهنمای ساخت مدار تقویت کننده صوت ( Audio Amplifier ) می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید. این فایل شامل :

    • فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار پروتئوس
    • PCB مدار به صورت فایل PDF مناسب ساخت PCB به روش اتو و دیگر روش های مشابه
    • راهنمای ساخت PCB
    • آموزش ساخت PCB به روش اتو
    • و دیگر موارد لازم برای ساخت PCB

    » پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

    تضمین کیفیت PCB               طراحی یک لایه PCB              طراحی شده بر اساس قطعات موجود در بازار ایران

     

     

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    2 نظرات

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img