شنبه, خرداد 23, 1405
ادامه منو
    خانهپروژه های میکروکنترلر AVRپروژه با انواع LCDپروژه AVR چینش اعداد از بزرگ به کوچک

    پروژه AVR چینش اعداد از بزرگ به کوچک

    در این پست از سایت اِمیک, یک پروژه جالب و آموزشی به نام پروژه AVR چینش اعداد از بزرگ به کوچک قرار داده شده است. در این پروژه ما توسط یک کیپد تعدادی عدد وارد کرده و میکروکنترلر این اعداد را از بزرگ به کوچک مرتب می کند و روی یک LCD کاراکتری نمایش می دهد. این پروژه با استفاده از میکروکنترلر AVR انجام شده و در ادامه در مورد پروژه بیشتر توضیح خواهم داد. در زیر شماتیک این پروژه بسیار جالب و آموزنده را مشاهده می کنید:

    پروژه AVR چینش اعداد از بزرگ به کوچک

    همانطور که مشاهده می کنید, ما در این پروژه از میکروکنترلر ATmega16 استفاده کرده ایم. از یک LCD کاراکتری 2 در 16 نیز استفاده کرده ایم که این LCD به پورت D میکروکنترلر متصل شده است. پتانسیومتر RV1 برای تنظیم کنتراست یا میزان روشنایی LCD کاراکتری استفاده شده است. همچنین از یک کیپد 3 در 4 نیز استفاده کرده ایم که این کیپد به پورت A میکروکنترلر متصل شده است.

    عملکرد پروژه به این صورت است که ما توسط کیپد می توانیم تا حداکثر 5 عدد تک رقمی (0 تا 9) را وارد کنیم. میکروکنترلر این اعداد را از بزرگ به کوچک مرتب می کند و در نهایت روی LCD کاراکتری نمایش می دهد. اعدادی که وارد می کنیم در سطر اول LCD نمایش داده می شوند. پس از وارد کردن اعداد با فشار دادن کلید # از کیپد, اعداد وارد شده به ترتیب از بزرگ به کوچک در سطر دوم LCD نمایش داده می شوند. برای پاک کردن LCD و وارد کردن اعداد جدید می توانید کلید * از کیپد را فشار دهید.

    توجه کنید که پایه های تغذیه میکروکنترلر (پایه 10 و 11) را که در شماتیک بالا نیست, فراموش نکنید که به تغذیه 5 ولت متصل کنید.

    برنامه کدویژن:

    در این پروژه فرکانس میکروکنترلر 1 مگاهرتز تنظیم شده است. در زیر برنامه نوشته شده به زبان C و کامپایلر کدویژن را مشاهده می کنید:

    توضیحات قسمت های مهم برنامه نوشته شده, اگر سوالی داشتید می توانید در قسمت نظرات مطرح کنید. فایل های کدویژن و شبیه سازی پروتئوس را هم می تونید از انتهای مطلب دانلود کنید.

    دانلود فایل ها

    پسورد فایل زیپ : www.emic.ir

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    2 نظرات

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img