پنج شنبه, شهریور 29, 1403
ادامه منو
    خانهمدارهای الکترونیکیمدارهای تست قطعاتمدار تست ماژول جوی استیک بدون میکروکنترلر

    مدار تست ماژول جوی استیک بدون میکروکنترلر

    در این پست از سایت اِمیک, یک مدار ساده ولی بسیار کاربردی و جالب به نام مدار تست ماژول جوی استیک بدون میکروکنترلر قرار داده شده است. همانطور که از نام مدار مشخص است, از این مدار می توانید برای تست و راه اندازی ماژول جوی استیک استفاده کنید. در ادامه در مورد عملکرد مدار بیشتر توضیح خواهم داد. در زیر شماتیک این مدار را مشاهده می کنید.

    مدار تست ماژول جوی استیک بدون میکروکنترلر

    همانطور که مشاهده می کنید مدار بالا از قطعات بسیار ارزان قیمت و معمولی تشکیل شده است. این قطعات را به راحتی می توانید از فروشگاه های قطعات الکترونیکی تهیه کنید.

    قبلا دو پست با نام های “پروژه AVR کنترل روشنایی LED با جوی استیک” و “پروژه آردوینو کنترل روشنایی LED با جوی استیک” در سایت قرار داده بودم که عملکردی مشابه این مدار داشتند ولی در آن پست ها از میکروکنترلر AVR و برد آردوینو برای راه اندازی استفاده شده بود. در این مدار از هیچگونه میکروکنترلر یا برد اردوینو استفاده نشده و ما فقط از چند LED و مقاومت استفاده کرده ایم.

    مدار بالا از 9 عدد LED و 5 عدد مقاومت 270 اهم تشکیل شده است. ماژول جوی استیک نیز با عبارت JOYSTICK مشخص شده است. در هر جهت حرکت اهرم جوی استیک دو عدد LED استفاده شده است. LEDF1 و LEDF2 مربوط به جهت جلو, LEDB1 و LEDB2 مربوط به جهت عقب, LEDR1 و LEDR2 مربوط به جهت راست و LEDL1 و LEDL2 مربوط به جهت چپ می باشند. LED-SW نیز مربوط به سوئیچ ماژول جوی استیک می باشد.

    در صورت حرکت اهرم ماژول جوی استیک به هر سمتی LED های مربوط به همان سمت روشن می شوند. روشن شدن LED ها به تدریجی و با توجه مقدار حرکت اهرم جوی استیک می باشد. یعنی هر چه که اهرم را به یک سمت بیشتر حرکت دهیم, نور LED های آن سمت نیز بیشتر خواهد شد. در صورت فشار دادن اهرام ماژول جوی استیک, سوئیچ ماژول وصل شده و LED مربوط به سوئیچ روشن می شود.

    مقاومت های R1 تا R5 نیز برای محدود کردن جریان LED ها و جلوگیری از آسیب به آنها می باشند.

    تغذیه مدار بالا 5 ولت DC باشد که می توانید از باتری یا آداپتور برای تغذیه مدار استفاده کنید. در مدار بالا هر جایی که با عبارت VCC مشخص شده را به مثبت تغذیه 5 ولت و هر جایی که با عبارت GND مشخص شده را به منفی تغذیه 5 ولت متصل کنید. این مدار را من در عمل تست کردم و به خوبی جواب داده است, بنابراین با خیال راحت از عملکرد مدار می توانید اقدام به ساخت آن کنید.

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    1 نظر

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img