سه شنبه, فروردین 5, 1404
ادامه منو
    خانهمدارهای الکترونیکیمدارهای تایمر NE555مدار چراغ خورشیدی ساده و حرفه ای

    مدار چراغ خورشیدی ساده و حرفه ای

    در این پست از سایت اِمیک, یک مدار نسبتاً ساده ولی بسیار کاربردی و کاملا عملی به نام چراغ یا لامپ خورشیدی حرفه ای قرار داده شده است. امروزه با توجه به تقاضای زیاد انرژی لازم است که از منابع دیگر انرژی نیز استفاده کنیم. خورشید یک منبع بزرگ تجدید پذیر انرژی می باشد که می توانیم از نور خورشید برای تولید برق استفاده کنیم, در حال حاضر در بسیاری از کشورها از انرژی خورشیدی برای تولید برق پاک استفاده می شود.

    مدار زیر یک چراغ خورشیدی می باشد که دارای 5 عدد LED سفید می باشد. از این مدار می توانید برای کاربردهای مختلفی استفاده کنید مثلا در باغ ها یا باغچه ها برای ایجاد روشنای می توانید از مدار زیر استفاده کنید. در زیر مدار این چراغ خورشیدی کاربردی را مشاهده می کنید:

    Simple-and-professional-solar-light-circuit-emic

    در مدار بالا پنل خورشیدی, نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و این انرژی در دو عدد باتری قابل شارژ ذخیره می شود. باتری انرژی لازم برای روشن شدن ای سی 555 را تامین می کند و در نتیجه ای سی 555 یک موج مربعی در خروجی خود برای تغذیه LED ها ایجاد می کند. در ادامه در مورد عملکرد مدار بیشتر توضیح خواهم داد.

    از یک پنل خورشیدی 4 ولت برای این مدار استفاده کنید. همانطور که گفته شد انرژی الکتریکی از پنل خورشیدی در باتری ها ذخیره می شود. در این مدار از دو عدد باتری قلمی (AA) قابل شارژ که با هم سری شده اند استفاده شده است. ولتاز هر کدام از باتری ها 1.5 ولت است که در نتیجه ولتاژ دو عدد باتری 3 ولت می شود. دیود D1 برای جلوگیری از برگشت جریان به پنل خورشیدی استفاده شده است.

    ای سی 555 در مدار بالا به صورت یک مولتی ویبراتور آستابل بسته شده است که در خروجی خود یک موج مربعی تولید می کند. به وسیله پتانسیومتر RV1 می توانید فرکانس موج مربعی خروجی ای سی 555 را تنظیم کنید. سیگنال خروجی ای سی 555 به یک ترانزیستور NPN اعمال می شود. این ترانزیستور به صورت یک سوئیچ عمل می کند و با توجه به سیگنال خروجی ای سی 555, LED ها را روشن و خاموش می کند. از انجایی که فرکانس خروجی ای سی 555 زیاد است بنابراین LED ها با سرعت زیاد چشمک می زنند و به همین دلیل ما متوجه چشمک زدن انها نمی شویم و LED ها را بصورت دائما روشن می بینیم.

    دلیل استفاده از موج مربعی برای روشن کردن LED ها صرفه جویی در انرژی باتری است. از انجایی که LED ها دائما روشن و خاموش می شوند بنابراین جریان کمتری مصرف می کنند و باتری می تواند برای ساعات بیشتری انها را روشن نگه دارد. فقط دقت کنید که پس از ساخت مدار باید توسط پتانسیومتر RV1 فرکانس خروجی ای سی 555 را طوری تنظیم کنید که متوجه چشمک زدن LED ها نشوید و انها را بصورت دائما روشن ببینید. یک PCB مناسب نیز برای مدار بالا طراحی شده که از انتهای مطلب قابل تهیه است.

    P-Simple-and-professional-solar-light-circuit-emic

    لیست قطعات :

    • مقاومت   R1=100Ω اهم
    • پتانسیومتر (تریمر)   RV1=10K اهم
    • خازن الکترولیت   C1=47uF/16V
    • دیود   D1=1N4148
    • ترانزیستور   Q1=2N3904
    • ای سی   U1=NE555 به همراه سوکت
    • 4 عدد LED سفید 5 میلیمتر
    • 2 عدد باتری قلمی (AA) قابل شارژ
    • پنل خورشیدی 4 ولت (SP1)

     

    - دانلود PCB

    برای پرداخت و دانلود فایل PCB و فایل راهنمای ساخت مدار چراغ خورشیدی ساده و حرفه ای می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید. این فایل شامل:

    • فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار پروتئوس
    • PCB مدار به صورت فایل PDF مناسب ساخت PCB به روش اتو و دیگر روش های مشابه
    • راهنمای ساخت PCB
    • آموزش ساخت PCB به روش اتو
    • و دیگر موارد لازم برای ساخت PCB

    » پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

    تضمین کیفیت PCB               طراحی یک لایه PCB              طراحی شده بر اساس قطعات موجود در بازار ایران

     

     

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img