پنج شنبه, شهریور 29, 1403
ادامه منو
    خانهمدارهای الکترونیکیمدارهای صوتیمدار آژیر هشدار با آی سی آپ امپ LM324

    مدار آژیر هشدار با آی سی آپ امپ LM324

    در این پست از سایت اِمیک, یک مدار جالب و بسیار کاربردی و کاملاً عملی به نام مدار آژیر هشدار با آی سی آپ امپ LM324 قرار داده شده است. مداری که در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح خواهم داد در واقع یک صدای آژیر هشدار یا زنگ خطر تولید می کند. این مدار می تواند در هر جایی که نیاز به ایجاد صدای آژیر هشدار یا زنگ خطر داشتیم مورد استفاده قرار گیرد. در زیر شماتیک این مدار جالب را مشاهده می کنید:

    شماتیک مدار آژیر هشدار با آی سی آپ امپ LM324

    همانطور که مشاهده می کنید مدار بالا از قطعات بسیار ارزان قیمت و معمولی تشکیل شده است. این قطعات را به راحتی می توانید از فروشگاه های قطعات الکترونیکی تهیه کنید. همچنین این مدار کاملا تست شده می باشد. بنابراین با خیال راحت از عملکرد مدار می توانید اقدام به ساخت آن کنید.

    همانطور که مشاهده می کنید در مدار بالا از آی سی آپ امپ LM324 استفاده شده است. این آی سی از دو عدد آپ امپ داخلی تشکیل شده است که در مدار بالا با نام های U1:A و U1:B مشخص شده اند. در واقع مدار بالا از دو بخش مشابه تشکیل شده است. بخش اول شامل آپ امپ U1:A به همراه مقاومت های R1 تا R4 و خازن C1 که یک مقایسه کننده را تشکیل می دهند. بخش دوم نیز شامل آپ امپ U1:B به همراه مقاومت های R5 تا R8 و خازن C2 است که یک مقایسه کننده را تشکیل می دهند.

    عملکرد مدار بالا به این صورت است که در بخش اول مدار, مقاومت های R1 و R3 یک ولتاژ ثابت روی پایه ورودی مثبت آپ امپ (پایه 3) ایجاد می کنند. مقاومت R2 و خازن C1 نیز یک مدار شارژ و دشارژ را روی پایه ورودی منفی آپ امپ (پایه 2) تشکیل می دهند که خازن C1 دائما شارژ و دشارژ می شود.

    در ابتدا که مدار را روشن می کنیم, ولتاژ روی پایه ورودی مثبت آپ امپ (پایه 3) از پایه ورودی منفی آپ امپ (پایه 2) بیشتر است بنابراین خروجی آپ اپ یعنی پایه 1 مثبت می شود. وقتی که خازن C1 شارژ شد, ولتاژ روی پایه 2 از پایه 3 بیشتر می شود. در نتیجه خروجی آپ امپ صفر می شود. با صفر شدن خروجی, خازن C1 شروع به دشارژ شدن می کند و ولتاژ روی پایه 2 آپ امپ شروع به کاهش می کند. در ادامه وقتی که دوباره ولتاژ پایه 3 از پایه 2 بیشتر شد, خروجی آپ امپ مثبت می شود و این روند ادامه دارد. مقاومت R4 نیز یک فیدبک مثبت ایجاد می کند که برای پایدار شدن خروجی و جلوگیری از تریگر شدن اشتباه می باشد.

    خروجی بخش اول مدار, به بخش دوم اعمال می شود. عملکرد بخش دوم مدار نیز دقیقاً مانند بخش اول می باشد. بنابراین بخش دوم مدار سیگنالی با عرض پالس متفاوت در خروجی ایجاد می کند. این سیگنال به بازر اعمال می شود که در نتیجه یک صدای آژیر هشدار یا زنگ خطر تولید می کند.

    خازن های C1 و C2 نقش مهمی در تعیین عرض پالس سیگنال خروجی مدار دارند. بنابراین می توانید با تغییر در مقدار این خازن ها صدای آژیر را تغییر دهید. برای این مدار می توانید از بازر با ولتاژ 3 تا 24 ولت استفاده کنید.

    همانطور که مشاهده می کنید ولتاژ تغذیه این مدار 12 ولت DC می باشد. برای تغذیه این مدار می توانید از باتری یا آداپتور 12 ولت استفاده کنید. یک PCB مناسب نیز برای مدار بالا طراحی شده که از انتهای مطلب قابل تهیه است.

    مدار آژیر هشدار با آی سی آپ امپ LM324

    لیست قطعات :

    • مقاومت   R1,R2,R3,R4,R5,R6,R7,R8=10K اهم
    • خازن الکترولیت   C1=10uF/25V
    • خازن الکترولیت   C2=100uF/25V
    • آی سی   U1=LM324 به همراه سوکت
    • بازر (BUZZER)

     

    - دانلود PCB

    برای پرداخت و دانلود فایل PCB و فایل راهنمای ساخت مدار آژیر هشدار با آی سی آپ امپ LM324 می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید. این فایل شامل :

    • فایل های طراحی PCB مدار با نرم افزار پروتئوس
    • PCB مدار به صورت فایل PDF مناسب ساخت PCB به روش اتو و دیگر روش های مشابه
    • راهنمای ساخت PCB
    • آموزش ساخت PCB به روش اتو
    • و دیگر موارد لازم برای ساخت PCB

    » پس از پرداخت شما به صفحه دانلود هدایت می شوید و می توانید فایل مورد نظر خود را دانلود کنید. همچنین ایمیلی حاوی لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد.

    تضمین کیفیت PCB               طراحی یک لایه PCB              طراحی شده بر اساس قطعات موجود در بازار ایران

     

     

    نظر یادتون نره…

    عابد رازانی
    عابد رازانیhttps://emic.ir/
    فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشکده باهنر شیراز و علاقمند به برنامه نویسی و طراحی مدارات الکترونیکی, در حال حاضر به تولید محتوای آموزشی و طراحی و انجام پروژه مشغول هستم.

    ارسال دیدگاه

    لطفا نظر خود را وارد کنید!
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

    spot_img