اموزش برنامه نویسی آردوینو Arduino (جلسه هفتم) :
آردوینو (Arduino) یک پلتفرم اوپن سورس الکترونیک است. بدین معنی که نرمافزار و طرح سختافزار آن به صورت آزاد در اختیار تمام افراد قرار گرفته و افراد میتوانند به وسیلهٔ آن پروژههای الکترونیکی خود را به سادگی انجام دهند. اوپن سورس و رایگان بودن پلتفرم آردوینو باعث شده تا میلیونها نفر در سراسر جهان از این پلتفرم استفاده نمایند و روز به روز بیشتر آن را توسعه دهند. مزیتی که بواسطه رایگان بودن پلتفرم آردوینو بوجود آمده است این است که معمولاً هر کسی در هرکجای جهان یک مدار مکمل به نام شیلد برای انجام یک کار خاص توسط آردوینو طراحی مینماید و معمولاً کتابخانهای برای این شیلد مینویسد و اغلب اوقات این کتابخانهها به صورت رایگان با سایر افراد به اشتراک گذاشته میشود. این ویژگی منحصر به فرد باعث شده تا شما بتوانید برای هر ماژول، سنسور و یا قطعهای که میخواهید به آردوینو متصل کنید کتابخانههای رایگان و صدها مثال رایگان پیدا کنید.
آردوینو میتواند پارامترهایی مانند نور محیط، کلیدها یا حتی یک ایمیل را به عنوان ورودی دریافت نماید و بعد از پردازش، خروجیهایی مانند روشن کردن یک وسیلهٔ برقی، تغییر رنگ LEDها یا ارسال یک ایمیل یا نظیر آن را ارائه دهد.
پلتفرم آردوینو شامل نرمافزار و سختافزار متن باز میشود. سختافزار آردوینو متشکل از بردهای مختلفی بر پایه میکروکنترلرهای مختلف است که پر مصرفترین سختافزار آردوینو، Arduino UNO است که از میکروکنترلر Atmega328 استفاده میکند و در بسیاری از پروژههای دانشجویی، رباتیک و پروژههای تحقیقاتی کاربرد دارد.
با استفاده از آردوینو و به کمک شیلدهای متنوعی که برای آردوینو ساخته شده به سادگی میتوانید پروژههای اینترنت اشیا را پیادهسازی کنید.
بردهای آردوینو را بدون نیاز به پروگرامر میتوان از طریق کابل USB و IDE اوپن سورس آردوینو پروگرام کرد.
علاوه بر سختافزار اوپن سورس، آردوینو دارای یک IDE اوپن سورس و رایگان بسیار کارآمد است. نرمافزار آردوینو دارای کتابخانههای بسیار کامل و رابط کاربری بسیار سادهای است. نرمافزار آردوینو در مقایسه با کامپایلرهایی مانند کدویژن و بسکام بسیار کامل تر و قدرتمند تر است و بدون نیاز به پروگرامر میتواند مستقیماً میکروکنترلر شما را برنامهریزی نماید. امکاناتی مانند ترمینال سریال نیز در داخل نرمافزار آردوینو قرارداده شده تا بتوانید به وسیله ارتباط سریال و USB برنامههایی را که برای میکروکنترلر مینویسید عیب یابی نمایید. شما به سادگی میتوانید مقادیر ADC و وضعیت پینها یا هر اطلاعات دیگری را به ترمینال سریال آردوینو بفرستید و از طریق کامپیوترتان اطلاعات را از میکروکنترلر دریافت نمایید.
محیط نرمافزار آردوینو را میتوانید در تصویر پایین مشاهده کنید
زبان برنامه نویسی اردوینو تقریبا همان زبان c و c++ میباشد و اگر به زبان c تسلط دارید کار شما برای یادگیری اردوینو بسیار ساده تر می شود . ولی اگر به زبان c تسلط ندارید, اشنایی با این زبان برنامه نویسی ساده به طور کامل در قسمت ” اموزش Arduino ” توضیح داده شده است .
اموزش برنامه نویسی آردوینو Arduino :
- جلسه 1 : برنامه نویسی میکروکنترلر و اردوینو: انواع متغیر در زبان C
- جلسه 2 : برنامه نویسی میکروکنترلر و اردوینو: عملگرها بخش ۱
- جلسه 3 : برنامه نویسی میکروکنترلر و اردوینو: عملگرها بخش ۲
- جلسه 4 : برنامه نویسی میکروکنترلر و اردوینو: عملگرها بخش ۳
- جلسه 5 : برنامه نویسی میکروکنترلر و اردوینو: حلقه های تکرار
- جلسه 6 : برنامه نویسی میکروکنترلر و اردوینو: جملات شرطی
- جلسه 8 : دستورات خاص برنامه نویسی اردوینو
- جلسه 9 : اشنایی با محیط برنامه نویسی آردوینو ARDUINO
- جلسه 10(اخر) : اموزش اردوینو : اجرای مثال Blink (اموزش پروگرام کردن)
- انواع برد اردوینو Arduino
سلام پسر من به الکترونیک علاقه زیادی دارد به نظر شما می تواند زبان برنامه نویسی این برد را یاد بگیرد و پروژه هاشو با این برد انجام بده ؟؟
سلام, بله اگر علاقه داشته باشد حتما می تواند